Stephen Powers @ Politiken (Danish News paper)


V1 udstiller Powers power
V1 Gallery udstiller den legendariske, barske og rammende streetartist Stephen Powers’ værker som den sidste, inden galleriet flytter til Kødbyen.

Trine Ross Af Trine Ross

Nu varer det ikke så længe før V1 Gallery flytter til betydeligt større lokaler i Kødbyen, lige ved siden af den nyåbnede café Karriere. Men (formentlig) sidste udstilling i Absalonsgade er en rigtig V1-klassiker, for den præsenterer Stephen Powers (født 1969), der i USA er lidt af en legende, ikke mindst fordi han i begyndelsen af 1990’erne var blandt de første street artister, der gik i dialog med gallerierne.

På gaderne var han kendt som ESPO (Exterior Surface Painting Outreach), men i dag arbejder han med den slags emaljeskilte, der kan få det til at gibbe i enhver nostalgiker. Og det er nok meget godt, hvis der gibbes, for Powers sparker, ved nærmere eftersyn, nostalgien så hårdt, at den taber pusten.

Der, hvor der skulle have været en ganske enkel information, en retningsangivelse eller en letaflæselig reklame, skriver og tegner Powers om livet – set fra den sorte side.

Den dødbringende gentagelse konfronteres i værket ’Wake, Work, Wait, Work, Wank, Work, Want, Wane’ (vågn op, arbejd, vent, arbejd, masturber, arbejd, ønsk, forsvind), mens Powers ligesom træder et skridt til siden, og lader en lille undskyldning krybe ind i et andet værk, hvor han skriver: »Everything is Shit – except you, Love«.

Det er blankpoleret og barskt, meget morsomt og sine steder rammende. Og det er både typisk og tiltrængt, at V1 (igen) kan præsentere danskerne for cremen af street kunsten.

2 thoughts on “Stephen Powers @ Politiken (Danish News paper)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.